Outplacement

De kern van de outplacementtrajectten van Careersolution ligt in de individuele aanpak onder begeleiding van een professionele coach. Door middel van een vrijblijvend kennismakingsgesprek krijgt een indruk over het te belopen traject. U stelt samen met uw coach een plan van aanpak samen, dat compleet is afgestemd op uw wensen en persoonlijke situatie. Onder begeleiding van uw persoonlijke coach ervaart u het outplacementtraject als volgt;

•  Kennismakingssgesprek
Hierin wordt de inhoud en de looptijd van het traject samengesteld

•  Beroepskeuze orientatie
Tijdens deze fase orienteren clienten zich op hen persoonlijke mogelijkheden, comptenties en vaardigheden. Hieruit volgt een gericht beroepsadvies dat is afgestemd op de eigenschappen van de client en de actuele situatie op de arbeidsmarkt.

•  Loopbaan testen & baanorientatie
Waar liggen uw wensen en kansen en hoe kan u een breder perspectief krijgen op uw situatie? Hoe is uw zelfbeeld, welke mogelijkheden sluiten aan bij uw kwaliteiten en werkervaring en waar liggen beperkingen? Dit alles kan ondersteund worden door de inzet van specifiek geselecteerde testen.

•  Jobsearching & Jobhunting 
In deze fase biedt uw coach de ondersteuning bij het zoeken naar de geschikte vacatures. Met behulp van de tips en adviezen zoekt u gericht naar passende functies.Tevens kunnen kandidaten gebruikmaken van het Jobportal, hiermee vindt u passende vacatures voordat ze op de reguliere vacaturemarkt gepresenteerd worden.

•  Sollicitatietraining
U krijgt actief ondersteuning en advies bij het selecteren van passende vacatures en bij het schrijven van een succesvolle brief en cv. Tijdens een van de gesprekken met uw coach of via telefoon en mail worden uw sollicitaties optimaal voorbereid. Bovendien wordt u schriftelijke presentatie en gespreksvaardigheid geoptimaliseerd door training.

Altijd maatwerk

De kern van de outplacementtrajecten van CareerSolution is de individuele coaching. Onze coaches zijn professionele coaches die allen verbonden zijn aan de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bent u van harte welkom om een eerste indruk te krijgen van de coach waarmee u, als u voor ons bureau kiest, gaat werken. Samen met deze coach stelt u een plan van aanpak samen dat voldoet aan de wensen die u heeft ten aanzien van outplacement.

Onderdelen die aan de orde kunnen komen tijdens de outplacement zijn onder andere: arbeidsmarktoriëntatie,  effectief solliciteren en effectief netwerken.

Daarnaast beschikt CareerSolution over een ruim aanbod aan extra ondersteunende faciliteiten zoals het inzetten van testen. Als onze coaches zijn gecertificeerd tot het afnemen van loopbaantesten. U krijgt indien gewenst de beschikking over naslagmateriaal. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om met behulp van jobhunting precies die vacatures te selecteren die bij u passen.